Aquarium Verhuur zorgt voor groen op de werkvloer

Aquarium Verhuur zorgt voor groen op de werkvloer

Vaak wordt nog gedacht dat een huur aquarium een luxe product is, maar diverse onderzoeken laten zien dat groen op de werkvloer juist voor veel besparingen zorgt. De volgende cijfers komen uit een Australisch onderzoek (2010) waarbij het verschil tussen een groep zonder groen en een groep met groen werd onderzocht.

  • Stress en negatieve gevoelens verminderen met 30 tot wel 60%

  • Spanning en angst verminderen met 37%

  • Boosheid en vijandigheid verminderen met 44%

  • Vermoeidheid neemt af met 38%

Interviews en onderzoeken tonen aan dat ook het verzuim van medewerkers drastisch daalt bij het invoeren van een groenere werkplek. Gemiddeld werd een cijfer gehaald van 14%. 14% minder verzuim! Dit was te danken aan een gelukkigere medewerker.

Productiviteit

Studies uitgevoerd in Texas, Washington en Engeland toonden aan dat medewerkers 12% productiever werden door een groene werkplek. Wat bleek? De bloeddruk verlaagde en stressniveau’s verminderde binnen 5 minuten.

Wat het onderzoek nog interessanter maakte was het verschil in impact op mannen en vrouwen. Mannen bleken door de aanwezigheid van groen met 15% meer ideeën te komen. Vrouwen kwamen niet zozeer met meer, maar wel creatievere ideeën.

Een aquarium staat er dus niet alleen voor de sier, maar heeft veel voordelen op de werkvloer. Gelukkig zien inmiddels steeds meer bedrijven dit in en leasen ze een aquarium bij Aquarium Verhuur volgens ons 100% zorgeloze concept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *