lease aquarium in de zorg

Lease aquariums in de zorg: Verbeter het welzijn van bewoners

Het verbeteren van het welzijn en de beleving van bewoners in zorginstellingen staat centraal in onze missie. Onze onderhouden lease aquariums in de zorg dragen significant bij aan dit streven. Dagelijks ervaren duizenden bewoners in diverse zorginstellingen het plezier van onze kleurrijke aquariums in de lease.

7 Redenen waarom Lease Aquariums in de Zorg het Welzijn Verhogen:

  1. Verbeterde Eetlust: Studies tonen aan dat het kijken naar vissen in een aquarium de eetlust kan stimuleren, wat vooral gunstig is voor bewoners die moeite hebben met eten.
  2. Verhoogde Mentale Stimulatie: Het observeren van vissen kan de hersenen activeren en cognitieve functies verbeteren, waardoor bewoners mentaal gestimuleerd worden.
  3. Positieve Rustgevende Prikkels: De kalmerende bewegingen van de vissen en het rustgevende geluid van het water kunnen bijdragen aan een ontspannen sfeer in de zorgomgeving.
  4. Bevordering van Sociale Interactie: Een aquarium kan als een natuurlijk gespreksonderwerp dienen, wat de sociale interactie tussen bewoners en hun verzorgers kan bevorderen.
  5. Minder Medicijngebruik: Het welzijn dat voortkomt uit het kijken naar aquariums kan leiden tot een verminderde behoefte aan medicatie voor bepaalde symptomen.
  6. Herinneringen en Gespreksstof: Het onderhoud van onze lease aquariums biedt bewoners de kans om herinneringen op te halen en verhalen te delen, wat bijdraagt aan een gevoel van verbondenheid.
  7. Verrijking van de Zorgomgeving: Een aquarium voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe aan de omgeving, maar kan ook een gevoel van vrede en welzijn bevorderen voor zowel bewoners als personeel.

Onderzoeksbevestiging van Positieve Impact

Verschillende onderzoeken hebben de positieve impact van lease aquariums in de zorg bevestigd. Deze studies hebben aangetoond dat het kijken naar aquariums diverse voordelen heeft, waaronder verbeterde eetlust, mentale stimulatie, vermindering van medicijngebruik en bevordering van sociale interactie. Zo toonde een recent onderzoek aan dat bewoners van zorginstellingen die regelmatig naar een aquarium keken, een significant hogere mate van tevredenheid en welzijn vertoonden dan degenen die dat niet deden.

lease aquarium in de zorg

Een ander belangrijk aspect van de positieve impact van lease aquariums in de zorg is de rol die ze kunnen spelen bij het verminderen van stress en angst bij bewoners. Het rustgevende effect van het kijken naar vissen en het kalmerende geluid van het water kunnen een gevoel van kalmte en ontspanning bevorderen, wat essentieel is in een zorgomgeving.

Bovendien zijn lease aquariums niet alleen gunstig voor bewoners, maar ook voor het personeel in zorginstellingen. Het hebben van een visueel aantrekkelijke en rustgevende omgeving kan bijdragen aan een positieve werkomgeving en het welzijn van het personeel bevorderen. Een gelukkiger en minder gestrest personeelsbestand kan op zijn beurt weer betere zorg bieden aan de bewoners.

Leaseconcept als oplossing

In de zorgsector is er vaak weinig tijd beschikbaar voor het onderhoud van een aquarium. Het voordeel van ons leaseconcept is dat wij de volledige zorg voor de vissen op ons nemen. Elke onderhoudsbeurt aan onze lease aquariums in de zorg leidt tot boeiende gesprekken met de bewoners. Oude herinneringen aan aquariums van vroeger komen weer tot leven, wat ons werk buitengewoon dankbaar maakt!

Benieuwd naar wat onze lease aquariums voor uw instelling kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie en Erik komt graag langs voor een kennismaking!

To top