Lease aquarium in de zorg

Vissen zorgen voor bewoners van zorginstellingen

Het is helemaal hot voor zorginstellingen om aan welzijn en beleving te werken voor bewoners. En terecht natuurlijk! De door ons onderhouden lease aquariums dragen hier goed aan bij. Dagelijks genieten er duizenden bewoners van onze aquariums in de lease.

Het is geweldig om elke dag weer reacties te horen van medewerkers, bewoners en hun visite over de aquariums in de zorginstellingen. Of het nou een woonzorg centrum, kleinschalig wonen, afdeling voor dementie, revalidatie en somatie of verpleeghuis betreft: overal genieten ze van de vrolijke vissen die zorgen voor een beter welzijn en beleving. Dat doet ons oprecht goed!

Er zijn ook diverse onderzoeken gedaan naar de positieve invloed van lease aquariums in de zorg. O.a. betere eetlust, minder medicijngebruik, training voor de hersenen, positieve rustgevende prikkels en verhoging van sociale interactie zijn een paar elementen die uit de onderzoeken rollen.

In de zorg is natuurlijk weinig tijd om ook nog eens het aquarium te onderhouden. Het mooie van ons lease concept is dat wij de volledige zorg voor de vissen op ons nemen. Elke onderhoudsbeurt aan onze lease aquariums levert altijd weer leuke gespreksstof op met de bewoners. Herinneringen over aquariums die men vroeger had komen weer naar boven. Dat maakt ons werk enorm dankbaar om te doen!

Interesse? Stuur eens een berichtje en Erik komt graag eens langs!

 

To top